Placki ze szpinaku

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Placki ze szpinaku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gotowany szpinak

indyjski ser panir

garam masala

mielony kardamon

orzechy nerkowca

zielone papryczki chilli

świeża kolendra

sól

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona ciecierzyca

 

 

Przygotowanie:


Do szpinaku dodać starty na tarce ser panir, garam masalę, kardamon, posiekane nerkowce, papryczki, kolendrę, sól, pastę z imbiru i czosnku, i wszystko wymieszać. Dodać mieloną ciecierzycę, wymieszać ponownie.Z ciasta formować małe placuszki, kłaść je na rozgrzany olej i smażyć po parę minut z każdej strony.
(Placki te można również upiec w piecu tandoori.)

powrót

Podobne przepisy

Kulki z puree ziemniaczanego
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Bakłażany duszone w pomidorach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.