Placki ze szpinaku

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Placki ze szpinaku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gotowany szpinak

indyjski ser panir

garam masala

mielony kardamon

orzechy nerkowca

zielone papryczki chilli

świeża kolendra

sól

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

mielona ciecierzyca

 

 

Przygotowanie:


Do szpinaku dodać starty na tarce ser panir, garam masalę, kardamon, posiekane nerkowce, papryczki, kolendrę, sól, pastę z imbiru i czosnku, i wszystko wymieszać. Dodać mieloną ciecierzycę, wymieszać ponownie.Z ciasta formować małe placuszki, kłaść je na rozgrzany olej i smażyć po parę minut z każdej strony.
(Placki te można również upiec w piecu tandoori.)

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.