Jola Słoma

Placki z kminem


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 3435

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej graham

szczypta soli

kilka łyżek oliwy z oliwek

1 łyżeczki kminu rzymskiego

woda

 

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z solą i z roztartym w moździerzu kminem, dodajemy oliwę z oliwek i rozcieramy całość w palcach tak, aby mąka stała się tłusta. Następnie dolewamy odrobinę wody i zagniatamy twarde ciasto. Dzielimy na 2 części i formujemy w rękach lub rozwałkowujemy 2 placki. Smażymy na suchej teflownowej patelni z obu stron, aż się lekko przyrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Pasta z młodego Jaśka
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.