Jola Słoma

Placki z jabłkami i świeżą miętą


Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Placki z jabłkami i świeżą miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

1 1/2 szklanki mąki

4 łyżki brązowego cukru

kilka gałązek świeżej mięty

1 szczypta soli

ok. 1 1/2 szklanki wody

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z cukrem i solą, następnie dolewamy wodę i mieszamy ciasto o konsystencji racuchowego. Dodajemy garść posiekanych liści mięty i pokrojone w kostkę uprzednio obrane jabłka. Mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Domowe chipsy
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
(odc.01) melon z prosciutto
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.