Iwona  Zasuwa

Placki jaglane kokosowe


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci

Placki jaglane kokosowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

2 kopiaste łyżki mąki kokosowej

3 jajka

szczypta kurkumy

3 łyżki wody

tłuszcz kokosowy do smarowania patelni

 

Przygotowanie:

Ugotowaną kaszę jaglaną połącz z jajkami, mąką kokosową, kurkumą i zmiksuj na gładko, dodając stopniowo wodę, do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.