Placek rybny Mike’a Robinsona

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Placek rybny Mike’a Robinsona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet z dorsza

1 filet z łososia

250 g krewetek

250 g małży

1 posiekana cebula

1 posiekany por

1 posiekany koper włoski

1 łodyga selera naciowego

pokrojona

2 ząbki czosnku

rozgniecione

50 ml białego wina

250 g sosu beszamelowego

purée z 5 ziemniaków

 

 

Przygotowanie:


Przygotuj wcześniej sos beszamelowy i purée ziemniaczane. Żeby zrobić nadzienie usmaż cebulę, pory, seler i koper włoski z czosnkiem, wlej białe wino, a następnie dodaj ryby. Smaż wszystko przez chwilę. Wymieszaj z beszamelem, pietruszką, krewetkami i małżami. Przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj warstwą ziemniaków, posmaruj wierzch dania żółtkiem i piecz przez 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorsz miodowy
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.