Ricardo Larrivee

Pizza z kiełbaskami i dwoma serami, posypana rukolą


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza z kiełbaskami i dwoma serami, posypana rukolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mąka kukurydziana (do podsypywania)

1 kula ciasta na pizzę (patrz wcześniejszy przepis)

1 łyżeczka oliwy

½ drobno posiekanego ząbka czosnku

100 g mięsa z kiełbaski z Tuluzy (jedna kiełbaska)

125 g startego twardego sera typu Fin Renard

125 g pokrojonego w kostkę brie

sól i pieprz

180 ml młodej rukoli

2 łyżeczki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Postaw kratkę na dole piekarnika. Ustaw na niej kamień do pieczenia pizzy albo odwrócony talerz żaroodporny. Piekarnik rozgrzej do 260°C. Pozostaw w nim kamień lub talerz, żeby dobrze się rozgrzał. W miseczce wymieszaj czosnek z oliwą. Odstaw. Nieco mąki kukurydzianej wysyp na gorący kamień lub talerz oraz na deskę. Rozpłaszcz kulę z ciasta, aby powstał placek o średnicy ok. 25 cm. Połóż placek na desce. Posmaruj oliwą z czosnkiem. Rozłóż kawałki mięsa i oba sery. Zsuń pizzę na kamień i piecz około 15 minut, aż będzie złocista. W misce wymieszaj rukolę z oliwą. Posyp nią pizzę po wyjęciu z piekarnika.

powrót

Podobne przepisy

Pizza - pita
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pizza z ciabatty
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pizza z gorgonzolą, figami i szynką parmeńską
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.