James  Martin

Pizza z czerwoną cebulą


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza z czerwoną cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 duże czerwone cebule

3-4 ząbki czosnku

25g masła

oliwa z oliwek

250g gęstej kwaśnej śmietany

garść listków rzeżuchy wodnej (rukwi)

 

 

Przygotowanie:


Cebule kroimy na pół, a następnie na plasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek i mieszamy. Smażymy ok. 10 minut (aż cebula zmięknie) i zestawiamy z ognia, żeby trochę ostygła. Ciasto na pizzę. Do miski z mąką wsypujemy drożdże i sól i wlewamy trochę wody. Zagniatamy ciasto, dolewając stopniowo wodę. Kiedy ciasto przestanie się kleić do rąk, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy na 30 min

powrót

Podobne przepisy

Wegetariańska kaczka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki z cukinii i fety
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Ryż zapiekany z kapustą pekińską, groszkiem i imbirem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Macedonia z cebuli dymki i nowalijek
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.