James  Martin

Pizza z czerwoną cebulą


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pizza z czerwoną cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 duże czerwone cebule

3-4 ząbki czosnku

25g masła

oliwa z oliwek

250g gęstej kwaśnej śmietany

garść listków rzeżuchy wodnej (rukwi)

 

 

Przygotowanie:


Cebule kroimy na pół, a następnie na plasterki, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy, wrzucamy cebulę i czosnek i mieszamy. Smażymy ok. 10 minut (aż cebula zmięknie) i zestawiamy z ognia, żeby trochę ostygła. Ciasto na pizzę. Do miski z mąką wsypujemy drożdże i sól i wlewamy trochę wody. Zagniatamy ciasto, dolewając stopniowo wodę. Kiedy ciasto przestanie się kleić do rąk, przykrywamy je czystą ściereczką i odstawiamy na 30 min

powrót

Podobne przepisy

Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tarta z warzywami i pieczonym czosnkiem
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.