Piwo jabłkowo-imbirowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Piwo jabłkowo-imbirowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Baza imbirowa:

100 g startego imbiru

pół filiżanki brązowego cukru

sok z jednej cytryny

1 kawałek kory cynamonu

250 ml wody



Dodatki:

mięta

sok jabłkowy

woda sodowa albo gin



Przygotowanie:

Składniki bazy (poza sokiem) zagotować. Wlać sok i odstawić do lodówki na kilka dni. Połączyć bazę z sokiem jabłkowym, wodą albo ginem.

Udekorować miętą.

powrót

Podobne przepisy

Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Zimowy kompot z koniakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mango lassi
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.