Piwo jabłkowo-imbirowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Piwo jabłkowo-imbirowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Baza imbirowa:

100 g startego imbiru

pół filiżanki brązowego cukru

sok z jednej cytryny

1 kawałek kory cynamonu

250 ml wody



Dodatki:

mięta

sok jabłkowy

woda sodowa albo gin



Przygotowanie:

Składniki bazy (poza sokiem) zagotować. Wlać sok i odstawić do lodówki na kilka dni. Połączyć bazę z sokiem jabłkowym, wodą albo ginem.

Udekorować miętą.

powrót

Podobne przepisy

Malinowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Bąbelki o smaku pomarańczy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mleczko makowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcinek świąteczny (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lassi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.