Pita z gołębiem, boczkiem i kaszanką

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pita z gołębiem, boczkiem i kaszanką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gołębie piersi

4 łyżki oliwy z oliwek

400 g kaszanki

200 g wędzonego boczku

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej patelnię grillową. Usmaż piersi - przez 12-15 minut. Na oliwie z oliwek usmaż boczek aż zrobi się chrupiący. Pokrój piersi w plasterki. Połóż na talerzu liście sałaty, kawałki piersi, kaszanki i boczku. Polej wszystko oliwą i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pitą.

powrót

Podobne przepisy

Zrazy po nelsońsku
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Grzanki ze szpikiem wołowym i chimichurri
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Grillowane szaszłyki z domowym chutneyem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
Szaszłyki z kurczaka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia marokańska
Curry z kurczakiem i ananasem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.