Janella  Purcell

Pita kofta


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Pita kofta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g mielonej jagnięciny lub wieprzowiny

pół ząbka czosnku

chili

łyżeczka papryki

2 chlebki pita

4 łyżki greckiego jogurtu

garść liści mięty i kolendry

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso mieszamy z papryką, czosnkiem, chili i odrobiną posiekanej kolendry. Układamy je cienką warstwą na chlebku pita. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy placek mięsem do dołu na rozgrzanej patelni. Skrapiamy oliwą. Kiedy się zrumieni odwracamy i smażymy przez 2-3 minuty. Przed podaniem polewamy jogurtem, posypujemy kolendrą i miętą.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Stek z sosem czekoladowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety schabowe z jabłkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paella z kurczakiem i warzywami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.