Janella  Purcell

Pita kofta


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Pita kofta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g mielonej jagnięciny lub wieprzowiny

pół ząbka czosnku

chili

łyżeczka papryki

2 chlebki pita

4 łyżki greckiego jogurtu

garść liści mięty i kolendry

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso mieszamy z papryką, czosnkiem, chili i odrobiną posiekanej kolendry. Układamy je cienką warstwą na chlebku pita. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy placek mięsem do dołu na rozgrzanej patelni. Skrapiamy oliwą. Kiedy się zrumieni odwracamy i smażymy przez 2-3 minuty. Przed podaniem polewamy jogurtem, posypujemy kolendrą i miętą.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane polędwiczki z gorgonzolą
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotlety jagnięce w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cygańskie gołąbki na ostro
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.