Pistacje w dukkah

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pistacje w dukkah
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki nasion kminu rzymskiego

2 szklanki nasion kolendry

300 g ziaren sezamu

1 kg świeżych pistacji

obranych i uprażonych

4 łyżki soli morskiej

1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu

75 ml oliwy

 

 

Przygotowanie:


Uprażyć i zemleć nasiona kminu i kolendry. Ziarno sezamowe i pistacje podsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystkie składniki i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Rukiew wodna z imbirem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.