Bill Granger

Pisco sour


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

Pisco sour
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pisco (peruwiański alkohol destylowany z winogron)

sok z limonki

białko jajka

cukier

woda

angostura

 

 

Przygotowanie:


Zrobić syrop: rozpuścić cukier w wodzie w proporcji 1:1. Do shakera wlać pisco, syrop, sok z limonki i białko. Energicznie wstrząsnąć, aż powstanie piana. Dodać kilka kropli angostury, wstrząsnąć. Podawać z dużą ilością lodu.

powrót

Podobne przepisy

Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Imbirówka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lassi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Lemoniada z trawy cytrynowej i imbiru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl z owoców egzotycznych
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Mango lassi
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.