Pilaw z ryżu i makaronu

Pilaw z ryżu i makaronu
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać na średnim ogniu dużą patelnię. Wrzucić 2 łyżki masła. Gdy się roztopi, dodać cebulę. Smażyć 1-2 minuty, bez przerwy mieszając, aż cebula się zeszkli. Wrzucić makaron, zmniejszyć ogień i smażyć 5-8, bez przerwy mieszając, aż makaron nabierze złocistej barwy, a mieszanina będzie rozsiewać aromat orzechów. Wsypać ryż i wrzucić pozostałą łyżkę masła. Wlać bulion z kury i posolić. Zwiększyć płomień i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż ryż i makaron wchłoną cały płyn. Wzruszyć widelcem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA