Lucinda Scala  Quinn

Pikantny popcorn


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pikantny popcorn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju roślinnego

¾ szklanki kukurydzy do prażenia

4 łyżki stopionego masła

1 łyżeczka garam masali

¼ łyżeczki mielonego imbiru

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki kurkumy

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać wszystkie przyprawy w miseczce. Rozgrzać czterolitrowy garnek ze szczelną pokrywką. Wlać olej, wsypać kukurydzę, potrząsnąć garnkiem i przykryć go pokrywką. Od momentu, gdy popcorn zacznie strzelać, cały czas potrząsać garnkiem, aż strzelanie się zakończy. Przełożyć popcorn do dużej miski. Polać masłem i wymieszać. Posypać mieszanką przypraw i ponownie dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.