Pikantne tosty francuskie

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pikantne tosty francuskie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

60 ml mleka

2 grube kromki czerstwej bagietki

jajko

sól i pieprz

czubata łyżeczka ziół prowansalskich

2 łyżeczki masła



Przygotowanie:

Namoczyć bagietkę w mleku, po maks. 5 minut na stronę (w przypadku b. czerstwej). Rozbełtać jajko z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi w płytkim naczyniu. Roztopić masło na patelni – ma się spienić, lecz nie zmienić koloru. Wyjąć pieczywo z mleka i obtoczyć w rozbełtanym jajku. Podsmażyć z obu stron, aż będzie złociste.





UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki





powrót

Podobne przepisy

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.