Pikantne mule z fasolą

Pikantne mule z fasolą
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 1,5 - 2 kg świeżych muli
  • 100 ml oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 5 obranych
  • posiekanych pomidorów bez skórki
  • 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • chilli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę, przez 5 minut smażyć cebulę, nie rumienić, dodać czosnek, chilli i pieprz. Po chwili dodać oczyszczone mule i wino. Gotować pod przykryciem, potrząsnąć garnkiem kilka razy, aż wszystkie mule się otworzą. Dodać pomidory, fasolę i natkę pietruszki, dobrze zamieszać i zagrzać. Uzupełnić przyprawy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA