Pikantne curry z krabów

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantne curry z krabów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gorczyca

liście curry

cebula

pomidory

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

świeże mleko kokosowe

kraby

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć gorczycę, dodać liście curry i smażyć, aż będą chrupiące. Osobno przesmażyć na oleju cebulę i pomidory. Przełożyć gorczycę i liście curry do cebuli z pomidorami. Dodać pastę z imbiru i czosnku oraz kurkumę. Dodać chili i gotować pięć minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie wlać mleko kokosowe. Dodać mięso krabów i gotować aż zmiękną.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krewetki stir-fry ze smażonym jajkiem i octem smakowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.