Pikantne curry z krabów

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantne curry z krabów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gorczyca

liście curry

cebula

pomidory

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

kurkuma

chili

świeże mleko kokosowe

kraby

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć gorczycę, dodać liście curry i smażyć, aż będą chrupiące. Osobno przesmażyć na oleju cebulę i pomidory. Przełożyć gorczycę i liście curry do cebuli z pomidorami. Dodać pastę z imbiru i czosnku oraz kurkumę. Dodać chili i gotować pięć minut, aby wszystkie smaki się połączyły, a następnie wlać mleko kokosowe. Dodać mięso krabów i gotować aż zmiękną.

powrót

Podobne przepisy

Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.