Laura Calder

Pikantne buraczki


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pikantne buraczki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 obrany

ugotowany burak

60 ml oliwy

1 łyżeczka nasion kolendry

1 łyżeczka ziaren kminu

1/2 łyżeczki mielonego kminu

1/2 łyżeczki Ras el Hanout (niekonieczne)

1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1/2 łyżeczki soli morskiej

pieprz czarny

garść świeżej

posiekanej kolendry

 

Przygotowanie:

Pokrój buraka w kostkę i wrzuć do miski. Polej oliwą. Delikatnie wsyp nasiona kolendry i kminu na suchą patelnię. Potrzymaj 30 – 60 sekund, aż uwolnią aromat. Przesyp je do moździerza i rozgnieć, ale nie na proszek. Dodaj pozostałe przyprawy i posyp nimi buraki. Przykryj i odstaw na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Domowe chipsy
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Dwukrotnie pieczony suflet z sera
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.