Anna Olson

Pikantna surówka z czerwonej kapusty


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Pikantna surówka z czerwonej kapusty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki świeżego soku z limonki

1 łyżeczka musztardy dijon

2 łyżeczki cukru

2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru

1 papryczka jalapeno

bez pestek

bardzo drobno pokrojona

6 łyżek oliwy extra vergine

5 szklanek poszatkowanej czerwonej kapusty

¾ szklanki posiekanej dymki

1/3 szklanki złocistych rodzynek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj w misce sok z limonki, musztardę, cukier, imbir oraz jalapeno. Mieszając trzepaczką, powoli dodawaj oliwę. Zalej dressingiem kapustę z dymką i rodzynkami, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z jajkiem i bekonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.