Pikantna fasolka na grzance

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Pikantna fasolka na grzance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 hinduskie chlebki (np. naan)

łyżka oliwy z oliwek

cebula

dwa pomidory

łyżeczka kurkumy

2 łyżeczki curry

puszka białej fasolki

 

 

Przygotowanie:


Podgrzewamy dwa hinduskie, pełnoziarniste chlebki w opiekaczu. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i dwa pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy łyżeczką kurkumy oraz dwoma łyżeczkami curry i smażymy 4 minuty. Do warzyw dodajemy puszkę osączonej z zalewy białej fasolki i podgrzewamy przez 2 minuty. Dolewamy parę łyżek wody, mieszamy, wykładamy na ciepłe chlebki i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Tort ziemniaczany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Warzywa gotowane w glinianym garnku
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.