Sophie Dahl

Pikantna czekolada na gorąco


Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pikantna czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 litra mleka sojowego (lub innego)

1 kawałek kory cynamonowej

1 suszona chili

1 tabliczka (100 g) ciemnej czekolady z chili

 

 

Przygotowanie:


Zagrzej mleko z cynamonem i chili. Gdy będzie gorące, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się zupełnie rozpuści. Rozlej czekoladę do filiżanek i podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Kawa pachnąca Indiami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Koktajl z mango i mleka kokosowego
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomarańczowe mojito
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
Mrożona herbata z jabłkiem i marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mango lassi
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.