Sophie Dahl

Pikantna czekolada na gorąco


Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pikantna czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 litra mleka sojowego (lub innego)

1 kawałek kory cynamonowej

1 suszona chili

1 tabliczka (100 g) ciemnej czekolady z chili

 

 

Przygotowanie:


Zagrzej mleko z cynamonem i chili. Gdy będzie gorące, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się zupełnie rozpuści. Rozlej czekoladę do filiżanek i podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Orientalny smoothie z mlekiem ryżowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mrożona herbata z jabłkiem i marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Wieczorne migdałowe kakao
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Krem z czarną porzeczką
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.