Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi kurczaka ze skórą

4 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej

sól i pieprz

2 pokrojone pory

1 ząbek czosnku

4 plastry szynki parmeńskiej

50 g masła

12 listków szałwii

folia aluminiowa

 

 

Przygotowanie:


Przypraw mięso solą i pieprzem. Połóż każdą z piersi kurczaka na plastrze szynki parmeńskiej, posmaruj musztardą, dodaj czosnek i zawiń w szynkę. Na wierzchu dekoruj listkiem szałwii.
Tak przygotowane piersi połóż na poszatkowanych porach, na kawałkach folii aluminiowej. Dodaj po łyżeczce masła. Zawiń i piecz przez co najmniej 20 minut na grillu lub w piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona jagnięcina z czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tatar
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

#pccnqwtpk

17.04.2012 22:29


CYTUJ

qJzG9c <a href="http://yjwizxdtqczi.com/">yjwizxdtqczi</a>, [url=http://aknpsduwowhh.com/]aknpsduwowhh[/url], http://hmglotgayvnk.com/, http://vbdecxmuvqvy.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.