Piersi kurczaka w zielonej masali

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Piersi kurczaka w zielonej masali
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masala: świeża kolendra

nasiona kolendry

pieprz

czosnek

kmin rzymski

goździki

cynamon

zielone papryczki chilli

kardamon

świeży imbir

ocet

piersi kurczaka

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Obtoczyć piersi kurczaka w masali i wstawić je na godzinę do lodówki. Na rozgrzanym oleju smażyć piersi kurczaka z obu stron, aż mięso przesiąknie aromatem przypraw, a panierka stanie się chrupiąca.

powrót

Podobne przepisy

Królik z czarnymi oliwkami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka pasterska z puree ziemniaczanym po irlandzku
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.