Piersi kurczaka w zielonej masali

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Piersi kurczaka w zielonej masali
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masala: świeża kolendra

nasiona kolendry

pieprz

czosnek

kmin rzymski

goździki

cynamon

zielone papryczki chilli

kardamon

świeży imbir

ocet

piersi kurczaka

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Obtoczyć piersi kurczaka w masali i wstawić je na godzinę do lodówki. Na rozgrzanym oleju smażyć piersi kurczaka z obu stron, aż mięso przesiąknie aromatem przypraw, a panierka stanie się chrupiąca.

powrót

Podobne przepisy

Kiełbaski z soczewicą
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierś kaczki smażona z sosem cytrusowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.