Piersi kurczaka w zielonej masali

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Piersi kurczaka w zielonej masali
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masala: świeża kolendra

nasiona kolendry

pieprz

czosnek

kmin rzymski

goździki

cynamon

zielone papryczki chilli

kardamon

świeży imbir

ocet

piersi kurczaka

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze na pastę. Obtoczyć piersi kurczaka w masali i wstawić je na godzinę do lodówki. Na rozgrzanym oleju smażyć piersi kurczaka z obu stron, aż mięso przesiąknie aromatem przypraw, a panierka stanie się chrupiąca.

powrót

Podobne przepisy

Knedle z brukselką z górnej adygi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wołowina w marynacie bazyliowej z ziemniaczkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.