Gosia  Molska

Pierś z kaczki w sosie śliwkowym


Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

Pierś z kaczki w sosie śliwkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś kaczki

kilka śliwek

szczypta cukru

czerwone wino

szklanka wywaru z kaczki

 

 

Przygotowanie:


Pierś kaczki smażymy bez dodatku tłuszczu na grillowej patelni. Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. W rondelku rozpuszczamy cukier i karmelizujemy śliwki. Następnie dolewamy czerwonego wina i wywar z kaczki. Całość redukujemy a piersi kaczki w tym czasie trafiają jeszcze na chwilę do piekarnika. Plastry kaczki podajemy w towarzystwie cienkich plasterków cukinii zawijanych z kozim, ziołowym twarożkiem.

powrót

Podobne przepisy

Maczanka krakowska z kajzerką
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wieprzowina po andaluzyjsku
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Pyzy z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina w najmodniejszym piwie
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Befsztyki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Tażin z jagnięciny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.