Donna Dooher

Pierś kaczki pieczona na patelni


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pierś kaczki pieczona na patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 piersi (750 g) z kaczek

najlepiej rasy wietnamskiej

gruboziarnista sól i świeżo mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ostrym nożem ponacinać na krzyż skórę i tłuszcz na każdej piersi.
Przyprawić solą i pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzać żaroodporną patelnię z grubym dnem. Położyć mięso skórą ku dołowi, smażyć 6 minut. Zlać i zachować tłuszcz. Obrócić piersi, przez 1 minutę obsmażać drugą stronę na dużym ogniu. Ponownie obrócić skórą ku dołowi i wstawić z patelnią do piekarnika na 7 – 9 minut, aż mięso będzie średnio wysmażone. Wyjąć, odstawić na 5 minut, a następnie pokroić w cienkie plastry.

powrót

Podobne przepisy

Vitello tonnato a la Marieta
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z cielęciny
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kofty wołowo-indycze z zimnym dipem z melona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Fasolka w stylu kreolskim z kiełbasą andouille i ryżem
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.