Pierożki gyoza z wołowiną i kimchi

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

Pierożki gyoza z wołowiną i kimchi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6 płatów gotowego ciasta na pierożki gyoza

100 g mielonej wołowiny

5 łyżek posiekanego kimchi

1 ząbek czosnku

2 łyżki posiekanych boczniaków ostrygowatych

1 łyżka posiekanej marchewki

Sos do maczania:

5 łyżek sosu sojowego

5 łyżek octu ryżowego



Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza ciastem zmiksować na pastę. Doprawić czarnym pieprzem, wymieszać. Na płaty ciasta nałożyć po łyżce masy. Zlepić pierożki nawilżając brzeg ciasta wodą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, przyrumienić spody pierożków. Dodać trochę wody, przykryć i gotować w parze 3 minuty. Pierożki powinny wchłonąć wodę, a spody zachować chrupkość.

Wymieszać składniki sosu, podawać w małej miseczce.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.