Łukasz Łuczaj

Pierogi z niecierpka


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pierogi z niecierpka

odsłon: 5724

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 1,5 l kwiatów

cukier

sól

ocet spirytusowy

jabłkowy lub

sok jabłkowy

Przygotowanie:

Do rondla nalać ok. 100 ml wody, podgrzewać, wrzucić kwiaty. Pod wpływem temperatury kwiaty będą się kurczyć. Dodajmey cukru (np. 2 łyżki) i octu (2 łyżki), soku (4 łyżki) do smaku, oraz 1/4 łyżeczki soli. Gotujemy na małym ogniu 5 min. Odstawiamy do ostygnięcia, odsączamy, farsz gotowy. Nadziewamy nim ciasto pierogowe własnego przepisu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.