Łukasz Łuczaj

Pierogi z niecierpka


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pierogi z niecierpka

odsłon: 5759

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 1,5 l kwiatów

cukier

sól

ocet spirytusowy

jabłkowy lub

sok jabłkowy

Przygotowanie:

Do rondla nalać ok. 100 ml wody, podgrzewać, wrzucić kwiaty. Pod wpływem temperatury kwiaty będą się kurczyć. Dodajmey cukru (np. 2 łyżki) i octu (2 łyżki), soku (4 łyżki) do smaku, oraz 1/4 łyżeczki soli. Gotujemy na małym ogniu 5 min. Odstawiamy do ostygnięcia, odsączamy, farsz gotowy. Nadziewamy nim ciasto pierogowe własnego przepisu.

powrót

Podobne przepisy

Frittata z harissą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tarta szparagowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.