Adriana Marczewska

Pierogi z ciasta ryżowego


Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki

odsłon: 1290

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

gotowe, pszenno- ryżowe ciasto do pierogów.

jajko

Farsz:

2 woreczki kaszy gryczanej

300 g białego sera

jajko

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

szczypta herbaty miętowej

garść świeżej mięty

łyżka oliwa

Okrasa:

2 cebule

garść ekspandowanego amarantusa

kilka liści mięty

 

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj na sypko, dodaj biały ser i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj miętową herbatę, posiekane listki świeżej mięty i oliwę. Farsz dokładnie wymieszaj. Przygotuj okrasę. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, następnie przełóż do miseczki. Dodaj amarantus i miętę.
Nałóż farsz na ciasto, jego brzegi posmaruj jajkiem i sklejaj w dowolnej formie. Pierożki wrzuć do gotującej się wody. Wyjmuj po 30 sekundach po wypłynięciu na wierzch. Pierożki podawaj na talerzu z okrasą i listkiem mięty.

powrót

Podobne przepisy

Pierożki goutie
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Pierogi z jagodami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.