Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g kurek

100 g szynki wędzonej

ciasto francuskie

młoda cebulka

100 g serka śmietankowego

Przygotowanie:


Z ciasta wyciąć kwadraty o bokach 10 x 10 cm. W każdym kwadracie zrobić nacięcie po skosie i rogi zawinąć. Następnie posmarować zmąconym jajkiem oraz upiec w piecu w temp. 200 stopni C około 15 min. Kurki, cebulkę, oraz szynkę pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Podlać octem z pomidorów i doprawić solą, pieprzem i świeżymi ziołami: do wyboru natka pietruszki, szczypiorek, bazylia. Wymieszać serek z pokrojonymi ziołami, cebulką oraz oliwą, doprawić solą i pieprzem. Upieczone sakiewki z ciasta francuskiego nafaszerować kurkami. Obok położyć serek.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.