Pieczony zając z cukinią

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony zając z cukinią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g cukinii pokrojonej w wąskie paseczki

oliwa z oliwek

gałązka rozmarynu

gałązka tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190°C. Natrzyj zająca solą i pieprzem i wstaw do piekarnika na 40 minut.
Do brytfanny włóż cukinie, polane oliwą, posypane rozmarynem i tymiankiem i piecz przez kolejnych 25 minut. Na talerzu połóż kawałki zająca i udekoruj je cukinią.

powrót

Podobne przepisy

Marynowana pierś z kurczaka
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Balti z kurczaka
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Confit z kaczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak w czerwonym tajskim curry
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.