Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 filiżanki pokrojonego w kostkę słodkiego ziemniaka



Sos:

1 łyżka oleju z otrębów ryżowych

półtorej łyżki octu umeboshi

1 łyżeczka mirinu

1 łyżka jasnego sosu sojowego

1 łyżka dashi

1 łyżka syropu ryżowego albo miodu

1 filiżanka prażonych nerkowców

natka kolendry do przybrania



Przygotowanie:

Kawałki ziemniaka rozłożyć na blasze i skropić olejem. Piec 20-30 minut w temperaturze 180°C.

Składniki sosu wymieszać i polać ciepłe jeszcze kawałki ziemniaka.

Przybrać posiekaną kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Marchewki z estragonem i sosem pomarańczowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.