Rick Stein

Pieczony śledź i sałatka z pomidorów


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Wschodnia Szkocja i połów łupaczy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczony śledź i sałatka z pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 świeże śledzie

sól

olej

 

 

Przygotowanie:


Odciąć płetwy grzbietowe śledzi, wypatroszyć i odfiletować. Posolić od środka, złożyć, posmarować olejem z zewnątrz i posolić. Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Sałatka: pokroić w kostkę kilka winnych pomidorów, posiekać garść zielonej pietruszki i wymieszać z pomidorami. Dodać łyżkę kaparów i bardzo drobno pokrojony czosnek. Posolić, dodać świeżo mielony czarny pieprz i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szaszłyki z tuńczyka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.