Rick Stein

Pieczony śledź i sałatka z pomidorów


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Wschodnia Szkocja i połów łupaczy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pieczony śledź i sałatka z pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 świeże śledzie

sól

olej

 

 

Przygotowanie:


Odciąć płetwy grzbietowe śledzi, wypatroszyć i odfiletować. Posolić od środka, złożyć, posmarować olejem z zewnątrz i posolić. Ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Sałatka: pokroić w kostkę kilka winnych pomidorów, posiekać garść zielonej pietruszki i wymieszać z pomidorami. Dodać łyżkę kaparów i bardzo drobno pokrojony czosnek. Posolić, dodać świeżo mielony czarny pieprz i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gefilte fisz w szarym sosie
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.