Anna Olson

Pieczony rozbratel z sosem kurkowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony rozbratel z sosem kurkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3,5 kg rozbratla

½ szklanki musztardy dijońskiej

1/3 szklanki tartego chrzanu

3 łyżki soli

2 łyżki mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C i ułóż rozbratel w brytfance. Zmieszaj musztardę z chrzanem, solą oraz pieprzem i natrzyj mięso przygotowaną marynatą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 2 – 2,5 godziny. Przełóż pieczeń na deskę, okryj luźno folią aluminiową i zostaw na 15 minut przed pokrojeniem. Pokrój mięso ostrym nożem na cieńsze bądź grubsze plastry, usuwając kość z każdej porcji.

powrót

Podobne przepisy

Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Jagnięcina kleftiko
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zrazy po nelsońsku
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.