Donna Dooher

Pieczony mostek jagnięcy


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony mostek jagnięcy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kawałki (500 g) mostka jagnięcego

gruboziarnista sól i mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na dużym ogniu na żaroodpornej patelni. Po 5 minutach, gdy się zrumieni, wstawić do piekarnika i piec 10 minut. Obniżyć temperaturę do 180 stopni C i piec dodatkowe 15 minut. Odstawić pieczeń na 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z ragout z pieczonych karczochów jerozolimskich, salsefii i botwinki oraz sosem śmietanowo-grzybowym.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.