Janella  Purcell

Pieczony lucjan


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczony lucjan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średni lucjan

2 łodygi trawy cytrynowej

chili

pęczek kolendry

3 cm imbiru

sól

limetka

olej sezamowy

 

 

Przygotowanie:


Na blasze układamy łodygi pietruszki. Na nich kładziemy rybę. Rybę nadziewamy kolendrą, pietruszką, imbirem i pokrojoną limetką. Następnie nacieramy ją oliwą. Układamy na wierzchu pokrojone chili, kawałki limetki lub cytryny, szalotki. Polewamy olejem sezamowym i posypujemy solą. Wkładamy rybę do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut. Czas pieczenia zależy od rozmiaru ryby.

powrót

Podobne przepisy

Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Tatar z ryb wędzonych
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.