Jennifer  Paterson

Pieczony łosoś z przegrzebkami w maśle musztardowym


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczony łosoś z przegrzebkami w maśle musztardowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g filetów z łososia

170 g masła

8 przegrzebków

bez pomarańczowej ikry

3 czubate łyżeczki pełnoziarnistej musztardy

4 płaskie łyżeczki świeżego koperku

sól i świeżo mielony pieprz

275 g świeżego szpinaku albo rukoli

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do temperatury 230 stopni C. Ułóż filety skórą do góry w płytkim żaroodpornym naczyniu. Piecz w piekarniku przez 15 min. W tym czasie delikatnie roztop masło w m

powrót

Podobne przepisy

Halibut w oliwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gołąbki z łososiem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne, Gołąbki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.