Roger Mooking

Pieczony kalafior


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pieczony kalafior
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Pieczony kalafior:

3 łyżki oleju roślinnego

4 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka kminu rozgniecionego w moździerzu

1 kalafior, oddzielone różyczki

1 łyżka masła

¼ szklanki panko

sól

pieprz



Pieczony kalafior:

Podgrzej piekarnik do temperatury 220°C. W misce wymieszaj czosnek, olej, kmin, sól, pieprz i różyczki kalafiora. Przełóż mieszankę do brytfanny, nałóż kawałki masła i posyp kawałki kalafiora panko. Piecz około 20-30 minut, aż kalafior zmięknie i przyrumieni się.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta ezgotyki na co dzień\".



powrót

Podobne przepisy

Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Bigos
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Puree ziemniaczane z pieca
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.