Roger Mooking

Pieczony kalafior


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pieczony kalafior
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Pieczony kalafior:

3 łyżki oleju roślinnego

4 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka kminu rozgniecionego w moździerzu

1 kalafior, oddzielone różyczki

1 łyżka masła

¼ szklanki panko

sól

pieprz



Pieczony kalafior:

Podgrzej piekarnik do temperatury 220°C. W misce wymieszaj czosnek, olej, kmin, sól, pieprz i różyczki kalafiora. Przełóż mieszankę do brytfanny, nałóż kawałki masła i posyp kawałki kalafiora panko. Piecz około 20-30 minut, aż kalafior zmięknie i przyrumieni się.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta ezgotyki na co dzień\".



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.