Sophie Dahl

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami


Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

frytki z batatów

1 słodki ziemniak

pokrojony wzdłuż na osiem części i podgotowany

oliwa extra vergine

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

kilka gałązek rozmarynu lub tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż obgotowane kawałki słodkiego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą oraz pieprzem i posyp listkami tymianku lub rozmarynu. Wstaw do piekarnika i piecz 15-2

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.