Pieczony gołąb

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony gołąb
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 gołębie

3 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

4 gałązki rozmarynu

sól morska

ocet balsamiczny

kieliszek czerwonego wina

 

 

Przygotowanie:


Wlej do miski oliwę, dodaj czosnek, rozmaryn i sól morską. Wymieszaj wszystko dokładnie i marynuj mięso przez 20 minut. Usmaż gołębie na gorącej patelni - po 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą koloru. Wstaw je pod grill na 5 minut. Podziel każdego ptaka na ćwiartki i podawaj z sosem z octu balsamicznego i czerwonego wina.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak faszerowany czosnkiem
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Curry z baraniny w mleku kokosowym
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kurczak w maśle z pilawem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia turecka, kuchnia uzbecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.