Pieczony filet z sandacza w porach z estragonowym rissoto z grillowanymi grzybami i pomidorkami koktajlowymi - Mateusz Kulpa

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

odsłon: 4530

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety sandacza ze skórą

por 2 sztuki

ryż arborio około 250 g

borowik lub prawdziwek około 100 g

świeży estragon 1 doniczka

pomidorki koktajlowe 1 opakowanie

czosnek 2 główki

cebula 3 sztuki

natka pietruszki 1 pęczek

sól

pieprz

cytryna 2 sztuki

wino białe półwytrawne 200 ml

 

Przygotowanie:

Sandacza oskrobać z łusek. Podzielić go na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem i solą. Skropić sokiem z połowy cytryny. Pora pokroić w grube plastry. Kawałki ryby z pokrojonym porem zawinąć w folię i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stpopni C. Cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać ryż arborio. Mieszać. Dodać białe wino. Poczekać aż alkohol wyparuje. Dodać bulion i poczekać aż ryż wchłonie cały płyn. Na końcu dodać estragon i masło. Wszystko połączyć. Pomidorki koktajlowe ponacinać od dołu. Grzyby pokroić. Warzywa grillować na patelni. Na końcu doprawić solą. Rybę podawać z rissoto i grillowanymi warzywami.

powrót

Podobne przepisy

Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska
Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.