Marieta  Marecka

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mąki pszennej

1 łyżeczka soli

pół opakowania drożdży suszonych

150 ml ciepłej wody

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

½ łyżeczki kuminu

1 krążek dobrego sera camembert

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy dość długo ciasto. Jak będzie miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Odpowietrzamy, bijąc pięścią, zagniatamy raz jeszcze i wałkujemy dość cienkie placki, podsypując mąką.
Smażymy na suchej patelni aż zaczną puchnąć, ok. 1 minuty z każdej strony.
Jak przestygną, przechowujemy je w woreczku.
Podajemy np. z pieczonym camembertem.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Mini tatin z porami i boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.