Marieta  Marecka

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Pieczony camembert z podpłomykami z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mąki pszennej

1 łyżeczka soli

pół opakowania drożdży suszonych

150 ml ciepłej wody

2 łyżki oliwy

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

½ łyżeczki kuminu

1 krążek dobrego sera camembert

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy dość długo ciasto. Jak będzie miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Odpowietrzamy, bijąc pięścią, zagniatamy raz jeszcze i wałkujemy dość cienkie placki, podsypując mąką.
Smażymy na suchej patelni aż zaczną puchnąć, ok. 1 minuty z każdej strony.
Jak przestygną, przechowujemy je w woreczku.
Podajemy np. z pieczonym camembertem.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.