Anna Olson

Pieczone ziemniaki


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczone ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg podłużnych średnich ziemniaków

przekrojonych na połówki

oliwa

sól i pieprz

1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Skrop ziemniaki oliwą, posól i posyp rozmarynem, a następnie wymieszaj. Piecz na blasze, najpierw przez 20 min. pod przykryciem, a następnie odkryj blachę i piecz jeszcze przez ok. 30 min, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.