Gary  Rhodes

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pieczone ziemniaki ze szczypiorkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dużych ziemniaków

0,5-1 kg soli morskiej

kawałek masła

sól i pieprz

oliwa (do polania)

garść posiekanego szczypiorku

 

 

Przygotowanie:


Duże ziemniaki piecz przez 1-1,5 godziny na warstwie soli morskiej. Przetnij na pół. Łyżką wyjmij miąższ. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Rozgnieć miąższ widelcem, polej oliwą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pieczonym kurczakiem miodowo-cytrynowy.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Pieczone pieczarki w sosie chili
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.