Lucinda Scala  Quinn

Pieczone warzywa


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pieczone warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek małych marchewek

umytych i obranych

4 buraki średniej wielkości

umyte

przycięte i pokrojone na ćwiartki

225 g małych brązowych pieczarek

oczyszczonych

5 szalotek

obranych i podzielonych na pół

¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka gruboziarnistej soli

grubo zmielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 200° C. Ułożyć warzywa na blasze, każdy rodzaj oddzielnie. Polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękkie i lekko się przypieką. Ułożyć na półmisku i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Awokado z sezamem i sosem sojowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Risotto z grzybów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.