Pieczone warzywa

Pieczone warzywa
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 400 g marchwi
  • pokrojonej w długie ćwiartki
  • 6 szalotek
  • obranych i pozostawionych w całości
  • 4 pasternaki
  • pokrojone w długie ćwiartki
  • 1 główka czosnku
  • przekrojona na pół
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • 1 łyżka stołowa oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Ułóż warzywa na blasze razem z tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz przez 25 minut, od czasu do czasu przewracając, aż będą miękkie i złociste. Wyjmij z piekarnika i podaj z giczą jagnięcą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA