James  Martin

Pieczone warzywa


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pieczone warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g marchwi

pokrojonej w długie ćwiartki

6 szalotek

obranych i pozostawionych w całości

4 pasternaki

pokrojone w długie ćwiartki

1 główka czosnku

przekrojona na pół

3 gałązki świeżego tymianku

1 łyżka stołowa oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 220°C. Ułóż warzywa na blasze razem z tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz przez 25 minut, od czasu do czasu przewracając, aż będą miękkie i złociste. Wyjmij z piekarnika i podaj z giczą jagnięcą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.