Delia  Smith

Pieczone warzywa


Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Pieczone warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki stołowe oleju

25 dag marchewki

25 dag rzepy

50 dag pasternaku

70 dag ziemniaków

8 szalotek

3 ząbki czosnku

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


W piekarniku rozgrzewamy w najwyższej temperaturze olej, wylany na blachę do pieczenia. Warzywa myjemy, suszymy, kroimy na podobnej wielkości kawałki, a następnie przekładamy na bardzo gorący olej. Przegarniamy je na blasze, aby pokryły się tłuszczem. Doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy 25-30 minut w jak najwyższej temperaturze, a następnie obracamy na drugą stronę i ponownie wstawiamy do piekarnika 30 minut, lub dokładamy do duszonego w piekarniku mięsa i dopiekamy.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka ziemniaczana z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żółta sałatka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z kwiatami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.