Pieczone w miodzie solone figi

Pieczone w miodzie solone figi
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ¼ szklanki miodu
  • 30 dag suszonych fig tureckich
  • 30 dag suszonych fig black mission
  • ½ łyżeczki gruboziarnistej soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Blachę do pieczenia cienko posmarować oliwą. W dużej misce wymieszać ¼ szklanki oliwy i ¼ szklanki miodu. Wsypać figi, zamieszać, by się pokryły miodem. Rozłożyć owo

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA