Pieczone serca karczochów, przepis Rose

Pieczone serca karczochów, przepis Rose
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wymieszać tartą bułkę, pietruszkę, sery, zioła i sól w średniej misce. Posypać pieprzem. Wysmarować oliwą dwa szklane naczynia do pieczenia o średnicy 24 cm lub jedno o wymiarach 22 na 32 cm. Karczochy ułożyć równą warstwą. Posypać bułką z przyprawami. Potrząsnąć naczyniem, żeby bułka opadła. Wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny oraz czosnek w małej misce. Polać karczochy. Przykryć naczynie papierem pergaminowym, a potem folią. Piec 30 minut. Zdjąć przykrycie. Podnieść temperaturę do 190 stopni C. Piec aż bułka się przyrumieni: 20-25 minut. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA