Donna Dooher

Pieczone polędwiczki wieprzowe


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczone polędwiczki wieprzowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 polędwiczki (750 g)

2 łyżeczki (10 ml) gruboziarnistej soli

½ łyżeczki (2 ml) świeżo mielonego pieprzu

3 łyżki stołowe (45 ml) oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na żaroodpornej patelni, na dużym ogniu obsmażyć wieprzowinę ze wszystkich stron. Wstawić wraz z patelnią do piekarnika i piec 8 – 10 minut. Odczekać 5 minut przed krojeniem. Każdą polędwicę pokroić ukośnie na 4 – 5 kawałków.

powrót

Podobne przepisy

Kolorowa Tortilla - Bartosz Adamek
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.12)eskalopki wieprzowe z sosem pieczarkowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Irańska kaczka z orzechami i syropem z granatów
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.