Donna Dooher

Pieczone polędwiczki wieprzowe


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczone polędwiczki wieprzowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 polędwiczki (750 g)

2 łyżeczki (10 ml) gruboziarnistej soli

½ łyżeczki (2 ml) świeżo mielonego pieprzu

3 łyżki stołowe (45 ml) oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na żaroodpornej patelni, na dużym ogniu obsmażyć wieprzowinę ze wszystkich stron. Wstawić wraz z patelnią do piekarnika i piec 8 – 10 minut. Odczekać 5 minut przed krojeniem. Każdą polędwicę pokroić ukośnie na 4 – 5 kawałków.

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frykas kaszubski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.