MENU
Be Active. Ewa Chodakowska

przepisy z programów >>

Pieczone polędwiczki wieprzowe

Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania mięsne Dania mięsne

składniki i przygotowanie:


Składniki
3 polędwiczki (750 g)
2 łyżeczki (10 ml) gruboziarnistej soli
½ łyżeczki (2 ml) świeżo mielonego pieprzu
3 łyżki stołowe (45 ml) oliwy z oliwek

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Mięso przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na żaroodpornej patelni, na dużym ogniu obsmażyć wieprzowinę ze wszystkich stron. Wstawić wraz z patelnią do piekarnika i piec 8 – 10 minut. Odczekać 5 minut przed krojeniem. Każdą polędwicę pokroić ukośnie na 4 – 5 kawałków.

@ Donna Dooher

skomentuj przepis >>