Jacques Reymond

Pieczone kiełbaski


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia cypryjska

Pieczone kiełbaski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300-400 g mielonej wieprzowiny

300-400 g mielonej jagnięciny

1 duża cebula

drobno posiekana

½ szklanki drobno posiekanej natki pietruszki

1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu

1 płaska łyżka mielonych goździków

sól

świeżo mielony pieprz

250 g wieprzowej sieci otrzewnej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce mięso, cebulę, natkę, cynamon i goździki. Dopraw solą i pieprzem. Zanurz na minutę sieć otrzewnej w gorącej wodzie z dodatkiem octu, a następnie opłucz zimną wodą. Rozłóż sieć na blacie i podziel na 10 kwadratowych części. Nakładaj na każdy kawałek porcję farszu i formuj grube kiełbaski, delikatnie i ściśle owijając mięso siecią. Nabij kiełbaski na szpadki do grillowania i piecz na ruszcie, często obracając. Kiedy tłuszczowa sieć się stopi, kiełbaski są gotowe.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.